FAQ items aan het laden...

Gevelbekleding

De gevel van uw woning is het eerste wat opvalt aan uw huis. En uiteraard is het ook de bedoeling van de gevel om uw woning tegen kou en vocht te beschermen.
Daarom is de keuze van gevelbekleding zowel op esthetisch als praktisch vlak heel belangrijk. Door uw gevel te laten bekleden met hout, leien of siddings bescherm je uw gevel tegen alle weersomstandigheden.

Regen en vorst kunnen de gevel ernstig beschadigen. Regen kan insijpelen of doorslaand vocht veroorzaken en vorst kan ervoor zorgen dat er scheuren in de gevel ontstaan die vervolgens ook vocht kunnen binnenlaten. Door een goede of nieuwe gevelbekleding te kiezen, voorkom je vocht in uw woning.

Hout zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Men kiest hierbij het best voor hardhout dat bestand is tegen de weersomstandigheden waaraan het zal worden blootgesteld. Amerikaanse ceder, padoek en afromosia lenen zich hier perfect voor.

Leien zorgen voor een strak en modern uitzicht. Men kan hierbij kiezen voor een dubbele dekking, dat nog steeds het meest verkozen wordt. Of halfsteensverband dat lijkt op een horizontale dekking, alleen verschilt de positionering van de leien (halfsteens zoals bij metselwerk).