FAQ items aan het laden...

Plat dak

Waterrecuperatie

  • Derbigum SP-WW heeft dezelfde eigenschappen als SP-FR, maar onderscheidt zich met zijn wortelwerende eigenschap.

  • Derbigum AQUATOP is een bitumineus waterdichtingsmembraan met een hoog technologische coating, speciaal ontworpen voor waterrecuperatie.

  • Derbigum BRITE NT is samengesteld uit een acryl copolymeer bitumen (ACB) met een glas/polyester wapening waarbij het glasvlies aan de bovenzijde fabrieksmatig voorzien is van een witte-acryl afwerking.

  • Derbigum GARDENS. Derbisedum-systeem is een extensief dak, bestaande uit vetplanten geleverd in voorgeteelde tegels en een wortelwerende waterdichting.

Niet waterrecuperatie

  • Derbigum SP-FR is een eindlaag, samengesteld uit edele thermoplastische atactische polyolefinen (TPO) en uit een halogeenvrij brandwerend product.
    Het is milieuvriendelijk en niet-toxisch.

  • Derbigum NT is een bitumineus waterdichtingsmembraan dat dankzij de toevoeging van nieuwe technologieën, de deur openzet voor het ontwerp van ecologische daken

Synthetische dakbaan

VAEPLAN kunststof dakbedekking is het betere alternatief voor EPDM. De dakbanen bestaan uit een unieke mix van copolymeren met een hoge duurzaamheid. Dit wordt door onafhankelijke duurzaamheidsonderzoeken bevestigd (MPA Braunschweig). Deze onderzoeken tonen een levensduur aan van 30 tot 40 jaar.

VAEPLAN is in uiterste mate geschikt voor het opvangen en gebruiken van regenwater en tevens compatibel met bitumen en alle isolatiematerialen.

Derbisilver

Heeft u een plat dak met recuperatie van het regenwater voor sanitaire doeleinden, maar resulteert dit water in een bruine kleur? Dit is natuurlijk niet fijn maar simpelweg te verhelpen met een laag Derbisilver. Deze laag beschermt bovendien ook uw dak tegen de UV-stralen.

Overweegt u om uw dak te renoveren, kies dan van bij het begin een dakbaan die geschikt is voor regenwaterrecuperatie. In het Derbigum– en Vaeplan-gamma zijn er verschillende mogelijkheden.