FAQ items aan het laden...

Isolatie

Plat dak

Warm dak: De isolatie wordt aan de bovenzijde van het plat dak aangebracht. Het voordeel van deze methode van isoleren is dat de dakconstructie veel minder zal uitzetten en krimpen, waardoor er minder kans is op barsten en scheuren. De dakconstructie fungeert bovendien als warmtebuffer: overdag slaat de constructie de warmte op en wanneer het ’s avonds afkoelt, zal de warmte geleidelijk worden afgegeven.

Omgekeerd plat dak: Wil je een bestaand plat dak isoleren en daarbij de huidige dakbedekking behouden, dan is het omgekeerde plat dak een interessante keuze. De isolatie wordt dan op de huidige dakbedekking geplaatst. De bestaande dakbedekking doet dan dienst als waterkerende laag. Nadeel: de isolatiewaarde is lager dan bij een warm dak. Het voordeel is dan weer dat de kostprijs lager ligt. Om de isolatie op zijn plaats te houden wordt deze bedekt met een ballast laag: grind, tegels, keien,… Indien u opteert voor een plat dak dan moet de oorspronkelijke dakbedekking, goede staat en waterdicht zijn. Alsook moet de dak structuur het gewicht van de isolatie en ballast kunnen dragen.

Zolderisolatie

Het isoleren van een zolder (hellend dak) kan men op verschillende manieren uitvoeren. Het meest gekozen is het isoleren langs de binnenzijde. Dit kan zowel met minerale wol als met vaste platen (pur/pir). Indien er niet voldoende ruimte aanwezig is tussen de kepers voor de minerale wol kan men op de kepers isoleren met de vaste platen. Deze platen zijn voorzien van een tand & groef systeem. Indien men de zolder niet zou gebruiken als leefruimte, kan men ook opteren om de isolatie op de zoldervloer te plaatsen zodat men geen extra ruimte onnodig hoeft te verwarmen.

Gevelisolatie

Na uw dak zijn gevels de tweede grote oorzaak van warmteverlies. Een blootstaande gevel kan men steeds isoleren langs de buitenkant. De isolatie wordt bovenop de huidige gevelbekleding geplaatst en afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding. Het voordeel om langs de buitenkant te isoleren is dat men binnen geen kostbare plaats verliest en je kunt het isolatiemateriaal ononderbroken tegen de buitenmuur aanbrengen. Als afwerking kan men kiezen uit hout, leien of siddings. Je gevel krijgt in één klap een nieuw uitzicht.

Het isoleren van een plat dak gebeurt steeds volgens de regels opgelegd door Derbigum, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Hierdoor wordt condensatie vermeden. Bij renovatie gaan we steeds een controle uitvoeren op de bestaande isolatie, indien deze reeds aanwezig zou zijn. Dit gebeurt door onze firma, maar kan indien nodig ook door de technische dienst van Derbigum gebeuren.

Plat dak isolatie
Zolderisolatie
Zolderisolatie
Zolderisolatie